Sådan spiller du American Blackjack

Klik her for at se vores Politik vedrørende afbrydelser.

Kort beskrivelse:

I American Blackjack spiller du mod dealeren (huset).

Spiller og dealer får hver to kort, og skal prøve at få 21 og ikke mere. Spilleren kan trække lige så mange kort som ønsket, indtil 21 nås. Trækker spilleren et kort, så han kommer over 21 (kaldet "Bust"), taber han hånden. En vinderhånd på mere end dealerens hånd, uden "Bust".

American Blackjack-regler

I vores American Blackjack-spil er der en dealer og en spiller. Dealer giver kort fra 6 kortspil med 52 spillekort, som blandes efter hver runde. Inden kortene gives, skal spilleren først vælge sin position og placere sin indsats ved at klikke på 10 chip, 50 chip, 100 chip, 500 chip, 1.000 chip og 5.000 chip, for at nå den ønskede indsats. Efter at have valgt sin ønskede indsats skal spilleren klikke på knappen "Giv kort" for at gå videre med sin hånd. Runden begynder, når spilleren har satset og klikket "Giv kort".
Der kan spilles op til 1, 3 eller 5 hænder på en gang.

Når der gives kort, kan indsatsen ikke ændres. I løbet af hånden kan spilleren tilføje sine indsatser med valg af Dobbel, Split og Forsikring. Når kortene er givet, kan spilleren vælge den mulighed, der giver flest muligheder. Knapperne i nederste del af skærmbilledet vises for at hjælpe brugeren i sin beslutning. Er det fx muligt at dele to kort, vises der en knap til at spilleren kan dele sine kort. Spilleren skal blot trykke på knappen "Split".

Spilleren får to kort, der vender opad, og dealer får et kort, der vender op, og et kort der vender ned. Hvis dealers kort, der vender op, er et es eller et kort med værdien 10, skal dealer først kontrollere sit andet kort for at se, om han har Blackjack. Hvis dealer har Blackjack, mister spilleren sin hånd og spillet er forbi. Har spilleren også blackjack, er resultat et push. I andre tilfælde fortsætter spillet og spilleren kan bede om flere kort efter behov, indtil han vælger "Stå" eller "Bust". Hvis spilleren får Blackjack, som er en 10'er eller kort der vender opad samt et es, får han straks 1,5 gange sin indsats, medmindre dealer også har Blackjack, for så er det et "Push" (spillerens indsats til venstre på bordet).

Kun en 10'er eller et billedkort samme med et Es anses for en Blackjack og overvinder en 21 hånd.

Efter alle spillerens indsatser er placeret, afslutter dealer sin hånd. Hvis dealer har seksten eller mindre, skal han trække et kort (Hit), indtil han mindst får sytten. Hvis dealers kort overskrider 21 (Bust), skal han betale alle resterende hænder i spillet.

Et es kan have værdien 1 eller 11. Billedkort som fx konge, dronning og bonde har værdien 10. Alle andre kort har den viste værdi.
En "Hard Hand" er en hånd uden et es eller en hånd med et es svarende til 1. En hånd bestående af et es, 7 og 9 kaldes "Hard 17".
En "Soft Hand" er en hånd med et es svarende til 11. En hånd bestående af et es og en 6'er kaldes "Soft 17. Dealeren står på soft 17.

"Dobbel": Spilleren kan vælge "Dobbel" efter at have fået to kort. Dobbel vil automatisk fordoble spillerens indsats og giver et til kort, der vender opad. Spilleren kan ikke trække flere kort. Spilleren må fordoble på de første to kort, der gives efter deling af et par, forudsat spillerens hånd ikke er Blackjack eller 21.

"Split": Hvis spilleren får et par, kan han for de første to kort (fx to femmere, to bønder, etc.), dele sine kort i separate hænder. Denne deling kan foretages for hænder, hvor de første to kort har samme værdi samt for identiske kort. Deles der, afgives der automatisk en yderligere indsats svarende til det originale indsats. Hver hånd spilles uafhængigt og spilleren kan bede om lige så mange gange Hits som ønsket for hver hånd (med undtagelse af es, som får et ekstra kort pr. hånd). Ved delte esser eller tiere eller anden tier er spillerens Blackjack ikke mulig og svarer til almindeligt 21. I det tilfælde vinder dealers Blackjack og dealers 21 er et "Push".
Man kan ikke dele hænder igen i dette spil.

"Forsikring": Hvis dealeren har et es, kan spilleren vælge et "forsikringsindsats". Forsikringen svarer til halvdelen af den originale indsats og betyder, at spilleren ikke mister sin indsats, hvis dealeren gemmer på en 10'er eller et billedkort under sit es. Hvis det viser sig, at dealers kort, der vender nedad, er en 10'er, vinder spilleren det dobbelt af forsikringsindsatsen. Hvis i stedet kortgiverens andet kort har en værdi på under 10, så taber spilleren forsikringsindsatsen og fortsætter normalt med sin hånd.

"Lige penge": Hvis dealer har et es og spilleren har Blackjack, kan spilleren vælge “lige penge". Ved at vælge det vil spilleren modtage det samme (1 til 1) for sin Blackjack uden at dealers kort, der vender nedad, vises og det beskytter ham, hvis eventuelt dealeren har Blackjack. Spilleren kan også vælge at spille videre uden at vælge “lige penge”. Hvis dealeren ikke har blackjack, får spilleren det normale 3 til 2 for sin Blackjack.

"Push": Push betyder, at dealer og spiller har hænder med den samme numeriske værdi. I det tilfælde er spillet uafgjort og spillerens indsats bliver på bordet.

Payoff

Resultat Payoff
Vinderhånd 1 to 1
Blackjack 3 til 2
Forsikring 2 til 1
Lige penge 1 til 1

Bemærk: Alle betalinger og spil er ugyldige i tilfælde af funktionsfejl.

Indstillinger

I spillets skærmbillede indstillinger kan spilleren vælge følgende:

 1. Bord-limits:
  1. 10-5.000 Kr. pr. hånd
  2. 50-15.000 Kr. pr. hånd
  3. 100-30.000 Kr. pr. hånd
 2. Antal spillerhænder: 1, 3 eller 5 hænder
 3. Bordfarve – grøn, sort, blå eller rød
 4. Lyde – til/fra
 5. Turbo – til/fra

Indstillingsskærmen vises, når man logger på spillet og kan tilgås efterfølgende ved at klikke på knappen Setting. Det kan kun gøres mellem spilrunder.

Bord-limits påvirker ikke spilregler eller udbetalinger.

Sådan spiller du sideindsatser - Perfect Pairs™ og 21+3™

For at placere en sideindsats skal du først placere en almindelig blackjack-indsats. Du kan ikke kun placere en sideindsats.

Vælg en jeton, der er i spil, fra rækken med jetoner, og placer den derefter på hver sideindsats ved siden af din almindelige blackjack-indsats.

Du kan placere sideindsatser for hver blackjack-hånd, der spilles.

Du kan placere en indsats på enten en af sideindsatserne eller dem begge - Perfect Pairs™ og 21+3™ - eller ingen af dem.

Hver sideindsats har sine egne grænser, regler og udbetalinger.

Du kan vinde sideindsatserne og tabe på det centrale blackjack-spil, vinde det centrale spil og tabe sideindsatserne, vinde begge dele eller selvfølgelig miste begge dele. Sideindsatsen påvirker ikke den basale blackjack-strategi.

Sideindsats-gevinster fastsættes og betales umiddelbart efter, når alle de første kort er givet (spiller og dealer).

Sideindsats-gevinster betales uanset udfaldet af det almindelige blackjack-spil.

Når alle sideindsatser er afgjort, fortsætter de almindelige kortgivningsprocedurer for blackjack.

Afgjorte sideindsats-gevinster lægges først til din saldo i slutningen af runden og kan derfor ikke bruges i samme runde til efterfølgende blackjack-beslutninger, som f.eks. Split eller Dobbelt.

Perfect Pairs™

Hvis de to først kort, der er givet til en hånd er et par, er indsatsen vundet. Et par defineres som to kort med samme rangerende værdi, ikke numerisk værdi. F.eks. en K og en D har samme numeriske værdi, men ikke samme rangerende værdi og udgør derfor ikke et par. Kun de første to kort bedømmes som et par. Hvis du får et tredje kort, der danner et par med et af de to første, kommer det ikke i betragtning.

Typen af par påvirker udbetalingen.


Udbetalinger til Perfect Pairs™ (pr. hånd)

Type par Definition Udbetaling
Blandede par To kort med samme rangering, men forskellig farvet kulør, dvs. hjerter 7 og ruder 7. 6 - 1
Farvede par Parret er ens i farve, men er forskellig i kulør, dvs. to røde kort, f.eks. hjerter 2 og ruder 2. 12 - 1
Perfekt par Parret er identisk, dvs. to hjerter dame. 25 - 1

Spillerens procentdel af den teoretiske gevinst er 93,89%

21+3™

Denne sidegevinst er baseret på en 3 korts-hånd, der bruger dealerens ét (1) kort med forsiden opad og spillerens to (2) første kort med forsiden opad til at danne en 3-korts pokerhånd. Så i alt væsentlighed, kombinerer det blackjack med tre kort-poker.

Når alle indsatser er placeret, gives en omgang blackjack på standard-måden - dealeren giver to kort med billedsiden opad til hver deltagende hånd, og til sig selv på samme måde som almindelig blackjack (1 kort med billedsiden opad, 1 kort med billedsiden nedad til dealeren). Sideindsatsen fastsættes derefter og udbetalinger tildeles. En spiller vil kun få tildelt én gevinstgivende event, selvom dennes 3 korts-hånd kan indeholde mere en 1 gevinstgivende event (dvs. tre ens kulør). I eventen er dealerens kort med forsiden opad et Es, dealeren vil afgøre alle 21+3 vindende hænder før han spørger efter Forsikring eller tjekker deres hånd for en blackjack.


HÅNDENS RANGERING

 • Flush (samme kulør), f.eks.: klør 2, klør 6 og klør 10.
 • Straight (sekvens), f.eks.: ruder 2, klør 3 og hjerter 4.
 • Tre ens (tre kort med samme rangerende værdi), f.eks.: 3 konger.
 • Straight flush (efterfølgende sekvens), f.eks.: ruder 10, ruder Knægt og ruder Dame.
 • Efterfølgende på stribe - (tre kort i samme kulør og rangering), f.eks.: 3 x spar Konge.

Bemærk! En Flush kan også indeholde et par eller tre ens.


Hånd Betaler
Efterfølgende på stribe 100
Straight Flush 40
Tre ens 25
Straight 10
Flush 5
Par eller mindre Ingen gevinst!

Spillerens procentdel af den teoretiske gevinst er 92,86%

Grænser for sideindsats

Grænse for sideindsats svarer til bordets grænse

Grænser
  Perfect Pairs™ 21+3™
10 til 5.000 10 til 500 10 til 500
50 til 15.000 10 til 1.000 10 til 1.000
100 til 30.000 100 til 1.000 100 til 1.000

På mobil

Spilreglerne gælder også for mobil, inklusiv bordgrænser.

Spillet er designet for op til 3 hænder, modsat PC hvor der kan spilles op til 5 hænder.

På mobil er kun de følgende jetonværdier til rådighed: 10, 50, 250 og 1.000.

Spillet starter med Turbotilstand som standardinstilling. Spilleren kan ændre til en "ikke-turbo"-indstillingsmenuen.

På mobil oplyses spilleren om, når der kan spilles på en "hard hand" med værdierne 17 til 20.

På mobil er indstillingerne mere begrænsede, og spilleren kan derfor ikke vælge antal hænder, bordindsatser eller bordfarve.

Bord-limits: 10-3.000 Kr.


Spillerens procentandel af det teoretiske afkast er 99,52%