Sådan spiller du Blackjack

Klik her for at se vores Politik vedrørende afbrydelser.

Kort beskrivelse:

I Blackjack spiller du mod dealeren (huset).

Spilleren får to kort der vender opad. Spilleren kan trække lige så mange kort som ønsket, indtil 21 nås. Trækker spilleren et kort, så han kommer over 21 (kaldet "Bust"), taber han hånden og sit sats. En vinderhånd på mere end dealerens hånd, uden "Bust". Dealeren får i første omgang kun et kort. Han modtager først sit andet kort efter, at spilleren er færdig.

Blackjack-regler

I vores Blackjack er der en dealer og en spiller. Dealer giver kort fra 6 kortspil med 52 spillekort, som blandes efter hver runde. Inden kortene gives, skal spilleren først vælge sin position og placere sit sats ved at klikke på 10 chip, 50 chip, 100 chip, 500 chip, 1.000 chip og 5.000 chip, for at nå det ønskede sats. Efter at have valgt sin ønskede sats skal spilleren klikke på knappe "Giv kort" for at gå videre med sin hånd. Runden begynder, når spilleren har satset og klikket "Giv kort". Der kan spilles op til 1, 3 eller 5 hænder på en gang.

Når der gives kort, kan sats ikke ændres. I løbet af hånden kan spilleren tilføje sine sats med valg af Double Downs, Splits og Forsikring. Når kortene er givet, kan spilleren vælge den mulighed, der giver flest muligheder. Knapperne i nederste del af skærmbilledet vises for at hjælpe brugeren i sin beslutning. Er det fx muligt at dele to kort, vises der en knap til at spilleren kan dele sine kort. Spilleren skal blot trykke på knappen "Split".

Hvis en spiller får Blackjack, som er en 10'er eller billedkort, samt es, får han 1,5 gange sit sats (kaldes 3:2). Hvis dealer også har Blackjack, er det et "Push" og satset går tilbage til spillekontoen. Et push er også når både spiller og dealer har det samme (ikke nødvendigvis kun BJ).

Kun en 10'er eller et billedkort samme med et Es anses for en Blackjack og overvinder en 21 hånd.

Efter alle spillerens sats er udført, afslutter dealer sin hånd. Hvis dealer har seksten eller mindre, skal han trække et kort (Hit), indtil han mindst får sytten. Hvis dealers kort overskrider 21 (Bust), skal han betale alle resterende hænder i spillet.

Et es kan svare til 1 eller 11. Billedkort såsom konge, dronning og bonde svarer til 10. Alle øvrige kort har den viste værdi.
En "Hard Hand" er en hånd uden et es eller en hånd med et es svarende til 1. En hånd bestående af et es, 7 og 9 kaldes "Hard 17".
En "Soft Hand" er en hånd med et es svarende til 11. En hånd bestående af et es og en 6'er kaldes "Soft 17." Dealeren står på soft 17.

"Double Down": En spiller kan vælge "Double" efter at have fået sin hånd med en værdi på 9-11 eller efter et delt par, hvis de efterfølgende kort også giver en hard hand med værdien 9-11. Double vil automatisk fordoble spillerens sats og der gives et ekstra kort, der vender opad. Spilleren kan ikke trække flere kort.

"Split": Hvis spilleren får et par, kan han for de første to kort (fx to femmere, to bønder, etc.), dele sine kort i separate hænder. Denne deling kan foretages for hænder, hvor de første to kort har samme værdi samt for identiske kort. Deles der, afgives der automatisk et yderligere sats svarende til det originale sats. Hver hånd spilles uafhængigt og spilleren kan bede om lige så mange gange Hits som ønsket for hver hånd (med undtagelse af es, som får et ekstra kort pr. hånd). Ved delte esser eller tiere er spillerens Blackjack ikke mulig og svarer til almindeligt 21. I det tilfælde vinder dealers Blackjack og dealers 21 er et "Push".
Blackjack i et split taber til dealers Blackjack.
Spilleren kan dele hver hånd igen (op til 4 hænder).

"Forsikring": Hvis dealer får et es, kan spilleren vælge et "forsikret sats", inden dealers andet kort vises. Forsikring svarer til det originale sats og evalueres efter, at dealer trækker sit andet kort. Hvis spilleren vælger forsikring og dealers andet kort viser sig at være en 10'er eller et billedkort under esset (som giver Blackjack), så vinder spilleren det dobbelte af forsikringssatset. Hvis i stedet kortgiverens andet kort har en værdi på under 10, så taber spilleren forsikringssatset og fortsætter normalt med sin hånd. Bemærk: forsikring ydes ikke hvis spilleren har Blackjack og dealer har et es.

"Push": Push betyder, at dealer og spiller har hænder med den samme numeriske værdi. I det tilfælde er spillet uafgjort og spillerens sats bliver på bordet.

Payoff

Resultat Payoff
Vinderhånd 1 to 1
Blackjack 3 til 2
Forsikring 2 til 1

Bemærk: Alle betalinger og spil er ugyldige i tilfælde af funktionsfejl.

Indstillinger

I spillets skærmbillede indstillinger kan spilleren vælge følgende:

 1. Bord-limits:
  1. 10-5.000 Kr. pr. hånd
  2. 50-15.000 Kr. pr. hånd
  3. 100-30.000 Kr. pr. hånd
 2. Antal spillerhænder: 1, 3 eller 5 hænder
 3. Bordfarve – grøn, sort, blå eller rød
 4. Lyde – til/fra

Indstillingsskærmen vises, når man logger på spillet og kan tilgså efterfølgende ved at klikke på knappen Setting. Det kan kun gøres mellem spilrunder.

Bord-limits påvirker ikke spilregler eller udbetalinger.

Sådan spiller du sideindsatser - Perfect Pairs™ and 21+3™

For at placere en sideindsats skal du først placere en almindelig blackjack-indsats. Du kan ikke kun placere en sideindsats.

Vælg en jeton, der er i spil, fra rækken med jetoner, og placer den derefter på hver sideindsats ved siden af din almindelige blackjack-indsats.

Du kan placere sideindsatser for hver blackjack-hånd, der spilles.

Du kan placere en indsats på enten en af sideindsatserne eller dem begge - Perfect Pairs™ and 21+3™ - eller ingen af dem.

Hver sideindsats har sine egne grænser, regler og udbetalinger.

Du kan vinde sideindsatserne og tabe på det centrale blackjack-spil, vinde det centrale spil og tabe sideindsatserne, vinde begge dele eller selvfølgelig miste begge dele. Sideindsatsen påvirker ikke den basale blackjack-strategi.

Sideindsats-gevinster fastsættes og betales umiddelbart efter, når alle de første kort er givet (spiller og dealer).

Sideindsats-gevinster betales uanset udfaldet af det almindelige blackjack-spil.

Når alle sideindsatser er afgjort, fortsætter de almindelige kortgivningsprocedurer for blackjack.

Afgjorte sideindsats-gevinster lægges først til din saldo i slutningen af runden og kan derfor ikke bruges i samme runde til efterfølgende blackjack-beslutninger, som f.eks. Split eller Dobbelt.

Perfect Pairs™

Hvis de to først kort, der er givet til en hånd er et par, er indsatsen vundet. Et par defineres som to kort med samme rangerende værdi, ikke numerisk værdi. F.eks. en K og en D har samme numeriske værdi, men ikke samme rangerende værdi og udgør derfor ikke et par. Kun de første to kort bedømmes som et par. Hvis du får et tredje kort, der danner et par med et af de to første, kommer det ikke i betragtning.

Typen af par påvirker udbetalingen.


Udbetalinger til Perfect Pairs™ (pr. hånd)

Type par Definition Udbetaling
Blandede par To kort med samme rangering, men forskellig farvet kulør, dvs. hjerter 7 og ruder 7. 6 - 1
Farvede par Parret er ens i farve, men er forskellig i kulør, dvs. to røde kort, f.eks. hjerter 2 og ruder 2. 12 - 1
Perfekt par Parret er identisk, dvs. to hjerter dame. 25 - 1

Spillerens procentdel af den teoretiske gevinst er 93,89%

21+3™

Denne sidegevinst er baseret på en 3 korts-hånd, der bruger dealerens ét (1) kort med forsiden opad og spillerens to (2) første kort med forsiden opad til at danne en 3-korts pokerhånd. Så i alt væsentlighed, kombinerer det blackjack med tre kort-poker.

Når alle indsatser er placeret, gives en omgang blackjack på standard-måden - dealeren giver to kort med billedsiden opad til hver deltagende hånd, og til sig selv på samme måde som almindelig blackjack (1 kort med billedsiden opad, 1 kort med billedsiden nedad til dealeren). Sideindsatsen fastsættes derefter og udbetalinger tildeles. En spiller vil kun få tildelt én gevinstgivende event, selvom dennes 3 korts-hånd kan indeholde mere en 1 gevinstgivende event (dvs. tre ens kulør). I eventen er dealerens kort med forsiden opad et Es, dealeren vil afgøre alle 21+3 vindende hænder før han spørger efter Forsikring eller tjekker deres hånd for en blackjack.


HÅNDENS RANGERING

 • Flush (samme kulør), f.eks.: klør 2, klør 6 og klør 10.
 • Straight (sekvens), f.eks.: ruder 2, klør 3 og hjerter 4.
 • Tre ens (tre kort med samme rangerende værdi), f.eks.: 3 konger.
 • Straight flush (efterfølgende sekvens), f.eks.: ruder 10, ruder Knægt og ruder Dame.
 • Efterfølgende på stribe - (tre kort i samme kulør og rangering), f.eks.: 3 x spar Konge.

Bemærk! En Flush kan også indeholde et par eller tre ens.


Hånd Betaler
Efterfølgende på stribe 100
Straight Flush 40
Tre ens 25
Straight 10
Flush 5
Par eller mindre Ingen gevinst!

Spillerens procentdel af den teoretiske gevinst er 92,86%

Grænser for sideindsats

Grænse for sideindsats svarer til bordets grænse

Grænser
  Perfect Pairs™ 21+3™
10 til 5.000 10 til 500 10 til 500
50 til 15.000 50 til 1.000 50 til 1.000
100 til 30.000 100 til 1.000 100 til 1.000

På mobil

Spilreglerne gælder også for mobilen.

Spillet er beregnet til op til 3 hænder sammenlignet med op til 5 hænder på pc.

På mobilen er kun følgende jetoner tilgængelige: 10, 50, 250 og 1000.

På mobilen er bordgrænsen 10-3.000 Kr. pr. hånd.

Spillet starter med Turbo-funktionen som standard. Spilleren kan skifte til en “ikke-turbo”-funktion i indstillingsmenuen.

På mobilen underretter spillet brugeren om at ramme en hård hånd med værdierne mellem 17 og 20.

På mobilen er indstillingsskærmbilledet mere begrænset, og spilleren kan ikke vælge antallet af hænder eller bordets farve.


Spillerens procentandel af det teoretiske afkast er 99,48%


Blackjack High Limit

Spilreglerne gælder også for mobil.

Bord-limits: 50-20.000 Kr. pr. hånd

Spilleren kan satse på 1-3 hænder på samme tid, alle sammen mod huset.

På mobil er knapperne "GIV", "STÅ", "DOBBEL", "SPLIT", "NYT SPIL", "SATS IGEN" repræsenteret som ikoner.

Spillerens procentandel af det teoretiske afkast er 99,56%