Live Blackjack

Formålet med spillet

I LIVE BLACKJACK er målet at opnå en højere værdi af ens hånd end dealeren uden at komme over 21. Den bedste hånd er Blackjack - en hånd, hvor summen af de to første kort, der gives, er præcis 21. Du spiller kun mod dealeren, ikke mod andre spillere.

Der spilles med 8 sæt kort.

Dealeren skal altid stå på 17.

Fordobling på de to første kort er altid mulig.

Split starthænder, der består af to kort med samme værdi.

Kun et split per hånd.

Der gives kun et enkelt yderligere kort til splittede esser.

Der kan ikke fordobles efter et split.

Der gives mulighed for Forsikring, hvis dealeren viser et es.

Blackjack giver udbetaling i forholdet 3 til 2.

Forsikring giver udbetaling i forholdet 2 til 1.

Spillet er uafgjort, når hænderne er lige.

Spilleregler

Dealeren er vært for spillet, og der kan deltage op til 7 spillere.

Spillet spilles med otte almindelige kortspil af 52 kort. Kortenes værdi er som følger:

 • Kort fra 2 til 10 har deres eget tal som værdi.
 • Billedkort (bønder, damer og konger) har alle værdien 10.
 • Esser kan have værdien 1 eller 11, alt efter hvad der er bedst for hånden. Bemærk, at en blød hånd rummer et es med værdien 11.

Når indsatstiden er slut, giver dealeren et kort med billedsiden opad til hver spiller. Der gives først til den spiller, der sidder til venstre for croupieren, hvorefter der fortsættes med uret og sluttes med croupieren. Derefter giver dealeren et til kort med billedsiden opad til hver spiller og et kort til sig selv med billedsiden nedad. Værdien af din starthånd vises ved siden af dine kort.

Blackjack

Hvis værdien af din oprindelige hånd med to kort er nøjagtig 21, har du Blackjack!

Forsikring

Hvis dealerens synlige kort er et es, har du mulighed for at købe en forsikring for sikre dig mod risikoen for at dealeren har blackjack i en situation, hvor du også selv har blackjack. Forsikringssummen er lig halvdelen af din hovedindsats og forsikringsindsatsen spilles uafhængigt af den indsats, du har gjort på din hånd. Dealeren tjekker så værdien af sit nedadvendte kort for at se, om han har blackjack. Hvis dealeren ikke har blackjack, fortsætter runden. Hvis dealeren har blackjack, men du ikke har blackjack, vinder dealerens hånd. Hvis både du og dealeren har blackjack, ender spillet uafgjort (push), og din indsats returneres. Bemærk, at hvis dealerens synlige kort er en tier eller et billedkort, vil du også få mulighed for at købe en forsikring, men dealeren vil ikke tjekke sit nedadvendte kort for at se om han har blackjack.

Fordobling, træk eller stå

Hvis dealeren efter at have tjekket sine to første kort ser, at han ikke har blackjack, har spillerne en efter en mulighed for at forbedre værdien af deres hænder, idet dealeren bevæger sig fra den ene til den anden med uret rundt om bordet.

Hvis værdien af din starthånd ikke er 21, kan du vælge at Fordoble. I så fald vil du fordoble din indsats, hvorefter du kun vil modtage et enkelt yderligere kort. Alternativt kan du vælge at Trække for at modtage et yderligere kort, som lægges til værdien af din hånd. Du kan trække mere end en gang for at modtage yderligere kort, inden du beslutter dig for at Stå, når du er tilfreds med værdien af din hånd.

Split

Hvis din starthånd udgøres af et par med samme værdi, kan du vælge at Splitte parret i to selvstændige hænder, der hver spilles med en indsats, der svarer til din hovedindsats. Efter at du har modtaget et yderligere kort på hver hånd, kan du forbedre værdien af disse to hænder ved at trække, indtil du står. Hvis du splitter et par es, vil du dog kun modtage et enkelt yderligere kort til hver hånd uden mulighed for at trække.

Resultat

Hvis værdien af din hånd overstiger 21, går du død (bust) og taber din indsats.

Når alle spillere er færdige, afslører dealeren værdien af sit nedadvendte kort. Dealeren skal trække på en hånd på 16 eller mindre og han skal stå på en hånd på "blød" 17 eller derover.

Du vinder, hvis værdien af din endelige hånd er tættere på 21 end dealerens, eller hvis dealeren går død. Hvis værdien af din hånd er den samme som værdien af dealerens hånd, ender spillerunden uafgjort, og din indsats returneres.

Blackjack slår en hånd på 21, der består af tre eller flere kort. Blackjack slår også en hånd på 21, der er opstået som resultat af et splittet par.

Ekstra indsatser

Dette Blackjack-spil inkluderer en række ekstra indsatser - Perfect Pairs og 21+3. Du kan gøre ekstra indsatser i kombination med din primære blackjack-indsats. Du har mulighed for at vinde på en hvilken som helst ekstra indsats, uanset om du senere vinder på din blackjack-indsats eller ej.

Perfect Pairs

En indsats på Perfect Pairs giver dig mulighed for at vinde, hvis dine to første kort er et hvilket som helst par – for eksempel to damer, to esser eller to 3’ere. Der er tre forskellige slags par, som har hver deres udbetalingsrate:

 • Perfekte par – samme tegn, f.eks. to spar es.
 • Par i kulører – forskellige tegn med samme kulør, f.eks. ruder 2 + hjerter 2.
 • Blandede par – forskellige tegn og kulør,f.eks. hjerter 10 + klør 10.

21+3

En indsats på 21+3 giver dig mulighed for at vinde, hvis dine to første kort plus dealerens opadvendte kort udgør en af de følgende vinderkombinationer (de samme som i poker), som har hver deres udbetalingsrate:

 • Suited Trips – tre identiske kort, f.eks. 3 hjerter dame.
 • Straight Flush – kort i numerisk rækkefølge og med samme tegn, f.eks. ruder 10, knægt og dame.
 • Tre ens – kort af samme værdi, men forskellige tegn, f.eks. 3 konger med forskellige tegn.
 • Straight – kort i numerisk rækkefølge, men med forskellige tegn, f.eks. spar 2 + klør 3 + hjerter 4.
 • Flush – kort med samme tegn, f.eks. spar 2, 6 og 10.

Bet Behind

Bet Behind-funktionen gør det muligt at satse på en anden spillers hånd. Du vil tage del i resultatet af den anden spillers hånd. Udbetalinger for Bet Behind de samme som for almindelige væddemål.

Du kan anvende denne funktion uafhængigt af, om du sidder ved bordet med intention om at spille din egen hånd. Du kan dog ikke foretage et Bet Behind på din egen hånd.

Når der er åbent for at indgå væddemål, placerer du indsatsen på et hvilket som helst aktiveret Bet Behind-indsatsted ud for en anden spillers plads. Lad cursoren svæve over et hvilket som helst Bet Behind-indsatssted for at se det totale antal spillere, der har indgået et Bet Behind-væddemål samt den samlede sum af indsatserne.

Hvis du har indgået et Bet Behind-væddemål, og spilleren ved den pågældende plads beslutter ikke at deltage i runden, vil din indsats blive refunderet med det samme.

Det navn, der vises ved hver plads, viser hvilken spiller, der tager alle beslutninger angående den pågældende hånd. Det er dog op til dig at beslutte, om du vil indgå et forsikrings-væddemål, hvis dealerens opadvendte kort er et es. Du kan også på forhånd beslutte, om du vil fordoble din indsats eller ej, hvis spilleren som du satser på, beslutter at fordoble eller splitte.

Du kan senere ændre disse indstillinger ved at klikke på knappen indstillinger og derefter vælge fanebladet “BET BEHIND”. Du kan også fravælge "TILLAD ANDRE SPILLERE AT INDGÅ BET BEHIND-VÆDDEMÅL PÅ MINE HÆNDER", hvis du ønsker at forbyde andre spillere at indgå Bet Behind-væddemål på din hånd.

Giv kort nu

GIV KORT NU-knappen er kun slået til, når du har sat dig ved et Blackjack-bord og har placeret en indsats, der er mindst lige så stor som minimumindsatsen. Klik/tryk på denne knap for at afslutte placeringen af din indsats. Din indsats vil nu være synlig for andre spillere ved bordet. Runden kan begynde, inden indsatstiden er udløbet, hvis alle spillere har klikket/trykket på GIV KORT NU-knappen.

Udbetalinger

Blackjack giver udbetaling i forholdet 3:2.

En vinderhånd giver udbetaling i forholdet 1:1.

Hvis dealeren har blackjack, giver forsikringsindsatsen udbetaling i forholdet 2:1.

Perfect Pairs

Hånd Udbetaling
Perfekte par 25:1
Par i kulører 12:1
Blandet par 6:1

21+3

Hånd Udbetaling
Suited Trips 100:1
Straight Flush 40:1
Tre ens 30:1
Straight 10:1
Flush 5:1

Bemærk venligst, at enhver funktionsfejl annullerer spillerunden og alle udbetalinger i runden.

Tilbagebetaling til spilleren

Den optimale teoretiske tilbagebetalingsprocent er:

 • Blackjack – 99.28%.
 • Perfect Pairs-indsatser – 95.90%.
 • 21+3-indsatser – 96.30%.